Leírás és Paraméterek
ELIXÍRIUM RED MAX
Kiemelt antioxidáns védelem a hétköznapokban!
Gyümölcsökből kivont flavonoidok, növényi antioxidánsok koncentrátuma.
Az Elixírium RED Max egy gyümölcskoncentrátum, mely magas arányban tartalmaz bioflavonoidokat.
Erős antioxidáns hatással bír, javítja az immunrendszer működését, támogatja a szívet és javítja a vérkeringést.
A flavonoidok élettani hatásáról érdemes tudni, hogy főként az emésztő és keringési rendszerben hatnak, és a bélrendszerben szívódnak fel.
Hatástalanítják a szabadgyököket, antioxidáns hatásúak, csökkentik az érelmeszesedés veszélyét.
Akadályozzák a trombózisképződést, fokozzák az érfalak rugalmasságát és a rosszindulatú daganatok kialakulásának folyamatát befolyásoló hatásuk van.
Gyulladáscsökkentők, a cukorbetegség (diabetes mellitus) hosszú távú szövődményeinek kialakulását előzhetik meg, illetve antivirális, antibakteriális hatással rendelkeznek.
5 fajta gyümölcs koncentrált kivonatát tartalmazza: gránátalma, bodza, piros szőlő, meggy, szilva
Gránátalma
A gránátalma fogyasztásával nagymennyiségű antioxidánst tudunk szervezetünkbe juttatni: ezek megvédik a szervezetet a tápanyagok lebontása során keletkező szabadgyököktől.
A szabadgyökök károsítják a szervezet sejtjeit, ennek révén rákot és szívbetegséget okozhatnak.
A gránátalmában található antioxidánsok (tanninok, polifenolok, antociánok) felveszik a küzdelmet a szabadgyökökkel, megelőzik a betegségeket, de ehhez az kell, hogy naponta fogyasszunk gránátalmát.
A gránátalma C-vitaminban gazdag, ezért erősíti az immunrendszert. Egész évben, de megfázós és influenzás időszakokban fokozottan ajánlott fogyasztani.
Bodza
A bodza (Sambucus nigra) számos jótékony hatással rendelkezik, melyek közül kiemelkedik a virág és a bogyó hatása.
A bodzavirág tea izzasztó, vízhajtó és köhögéscsillapító hatású, emellett segíthet megfázás, hörghurut és immunrendszeri problémák kezelésében.
A bodzabogyó pedig gyulladáscsökkentő, segíthet az ízületi gyulladások és a légúti megbetegedések enyhítésében.
Piros szőlő
Egyik alkotóeleme a kvercetin nevű flavonoid, amely antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású.
Szerepet játszik a rosszindulatú daganatok kialakulásának megelőzésében, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást.
Védi érrendszerünket a káros lerakódásoktól, illetve azok következményétől, az erek beszűkülésétől, az infarktustól és az agyvérzéstől.
A vegyület a legnagyobb mennyiségben a vörös szőlő levében, illetve a vörösborban található meg.
A szőlő ugyancsak gazdag resveratrolban, ami egy természetes növényi immunanyag (a szőlő gyümölcsében a gombás fertőzések elleni védelmet szolgálja).
A kvercetinhez hasonlóan antioxidáns hatású, óvja a sejteket a szabadgyökök károsító hatásától és csökkentheti a rákos sejtek kialakulásának esélyét, valamint magas vérnyomás ellen is segíthet.
Meggy
*
A meggy számos jótékony hatással bír, gyulladáscsökkentő, antioxidáns, szív- és érrendszeri betegségeket megelőző, valamint alvást segítő tulajdonságokkal rendelkezik.
Emellett vértisztító, emésztést segítő és méregtelenítő hatású is.
Szív- és érrendszeri egészség:A meggy jótékonyan hat a szív- és érrendszerre, mert segíti a szívizom erősödését, szabályozza a szívritmust, csökkenti a vérnyomást, és elősegíti a rugalmasabb érfalakat.
Alvásminőség javítása:A meggyben található melatonin segíthet javítani az alvás minőségét és csökkenteni az álmatlanság tüneteit.
Emésztést segítő hatás:A meggy rosttartalma és egyéb vegyületei javíthatják az emésztést és segíthetnek a székrekedés enyhítésében.
Vértisztító és méregtelenítő hatás:A meggy vértisztító és méregtelenítő tulajdonságokkal is rendelkezik, ami hozzájárulhat a szervezet egészséges működéséhez.
Sportteljesítmény javítása:A meggyben található ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium) és a benne lévő antioxidánsok segíthetnek az izmok regenerálódásában és a sportteljesítmény javításában.
A meggy fogyasztása jótékony hatással lehet a bőr és a haj egészségére is.
Antioxidáns hatás:A meggyben található antocianinok és flavonoidok erős antioxidánsok, melyek segíthetnek a szervezet védekezésében a szabad gyökök okozta károsodások ellen, és ezáltal csökkenthetik a krónikus betegségek, például a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.
Gyulladáscsökkentő hatás:A meggyben található vegyületek gyulladáscsökkentő hatásúak, ami segíthet az ízületi gyulladás vagy a húgyúti gyulladás tüneteinek enyhítésében.
Szilva
A szilva jelentős mennyiségben tartalmaz olyan polyphenolic antioxidánsokat is, mint a lutein, és a zeaxanthinul cryptoxanthinul.
Ezek az összetevők segítenek a szabadgyökök és a reaktív oxigén elleni harcban, ami fontos szerepet játszik az öregedés folyamatában és más betegségekben. A zeaxanthina, a retina sárga foltjában levő karotinoid elnyelő szelektív anyag, melynek feltehetőleg fényszűrő szerepe van.
A szilva gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium,,kálium, vas és fluorid.
A vasnak vörösvérsejtképző hatása van. A kálium a sejtek és a testnedvek fontos összetevője, ami szabályozza a szívverést és a vérnyomást.
K-vitamint is tartalmaz, ami fontos a véralvadáshoz, a csontok fejlődéséhez.
Ajánlott napi bevitel:
-Felnőtteknek: 30 ml töményen vagy vízzel hígítva, gyümölcsléhez, teához adva
-Gyerekeknek: 3 éves kortól adható, 8 év alatt fél adag, 8 év felett teljes adag
(nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású lehet)
Tömeg: 350ml